Prohormonlar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Prohormonlar Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Eğer anabolik steroidler kullanmayı düşündüyseniz ve yan etkilerden korktuysanız, o zaman prohormonların bir sonraki en iyi seçenek olduğunu duymuş olabilirsiniz. Bir prohormon, hacim artışı döneminde anabolik kazançları teşvik etmeye ve kesme döneminde parçalanmış bir görünüm elde etmeye odaklanan bir tür takviyedir. Başka bir deyişle, prohormonların, yan etkiler olmadan androjenik steroidlerle aynı faydaları sağladığı söylenmektedir.

Bu iddialar doğru mu? Prohormonlar boy, güç ve parçalanmışlık sağlayabilir mi, ginekomasti ve saldırganlık gibi yan etkiler olmadan? Prohormonlar nedir, her kategorideki en iyi prohormonlar ve bu takviyelerin kullanımıyla ilgili karanlık gerçekleri keşfedin.

Prohormonlar Nasıl Çalışır?

Bir prohormon, vücudunuzdaki steroid hormonlarının öncüsüdür. Anabolik steroidlerin aksine, prohormonların etkili olması için, onun bir steroidal bileşik haline dönüştürülmesi için gerekli enzimi alması için karaciğerden geçmesi gerekir.

Öte yandan, anabolik steroidler, vücudunuzdaki anabolik ortamı doğrudan büyüme hormonu ve testosteron seviyelerini artırarak artırır. Etkili olması için belirli bir enzimle bağlantı kurmaları gerekmez.

Şöyle düşünün: Bir prohormonu aldığınızda, yarım tamamlanmış olur. Prohormon, karaciğere girdikten sonra, diğer yarısını toplar ve ancak o zaman anabolik bir bileşik olarak etkinleşir, tartışacağımız iddia edilen faydaları teşvik eder.

Prohormonların çalışma şekli ile ilgili bir sorun, dönüşüm sürecinin vücudunuzun önceden belirlediğine bağlı olarak sınırlı olmasıdır. Üstün kaliteli bir prohormon elde etmeyi başarsanız bile, vücudunuz prohormonun sadece bir kısmını dönüştüreceği için tam potansiyeline tam olarak erişemeyebilirsiniz.

Kas İnşası İçin En İyi Prohormonlar

Yukarıda tartışıldığı gibi, prohormonlar genellikle geleneksel bir vücut geliştirme programında hacim kazanma ve kesme aşaması olarak kullanılır. Bu, mümkün olduğunca çok boyut eklemeyi ve vücut yağ yüzdenizini tek hanelere düşürmeyi ve mümkün olduğunca kesilmiş bir görünüm elde etmeyi içerir. Yakalamanız gereken şey, mümkün olduğunca çok kas kütlesini korumaya çalışmanızdır. İşte prohormonların yardımcı olabileceği iddia edilen yer burasıdır: mümkün olduğunca kesilirken sert kazanılmış kas kütlesini koruyarak.

Hadi, en iyi kitle prohormonuna ve ardından en iyi kesme prohormonuna bir göz atalım. Bu makale tamamlandığında satışa sunulan prohormonlar yasal değildir, çevrimiçi olarak mevcut olsalar da.

KAS İNŞASI İÇİN PROHORMONLAR

1-Androsteron (1-DHEA): Piyasadaki en popüler prohormonlardan biri olan 1-Androsteron, kası olanlar için uzun süredir favori bir seçenek olmuştur. Çalışmalar, kapsamlı bir ağırlık antrenman programı ile bir araya getirildiğinde, bu prohormonun kas kütlesini artırırken vücut yağını azaltabileceğini göstermektedir. Dahası, 1-DHEA, özellikle geri squat gibi güç temelli hareketlerde egzersiz performansını artırabilir. Ancak, faydalarına rağmen, araştırmacılar yan etkilerin aşırı olduğunu sonuçlandırır, ki bunu daha ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Epiandrosteron (Epi-Andro): Bu prohormon, dehidroepiandrosteronun (DHEA) bir türevidir. Hayır, anabolik steroid DHEA kadar güçlü değil, ancak benzer faydalar sağlar. Epi-Andro, testosteronun bir metaboliti olan dihidrotestosterona veya DHT'ye dönüştürülür. Çalışmalar, DHT'nin testosterondan çok daha anabolik ve androjenik olduğunu göstermektedir, bu da kas büyümesini teşvik ederken bazı ciddi yan etkilerin riskini artırabilen bir çifte kılıçtır.

KESİME İÇİN PROHORMONLAR

Arimistan (Androst-3,5-dien-7,17-dion): Bu prohormon aynı zamanda bir intihar aromataz inhibitörü olarak kabul edilir, bu da östrojen seviyelerinizi önemli ölçüde azaltabileceği anlamına gelir.