SARMs Testosteron Artırır mı?

SARMs Testosteron Artırır mı?

SARMs'ler (Seçici Androgen Reseptör Modülatörleri) genel olarak testosteronu doğrudan artırmaz, ancak bazıları vücut üzerinde anabolik etki sağlayarak kas kazanımı ve güç artışı gibi testosteronun sağladığı faydaları taklit eder.
İşte testosteron benzeri etkiler sunabilen bazı SARMs'ler:
1. RAD-140 (Testolone)
RAD-140, piyasadaki en güçlü SARMs'lerden biri olarak bilinir ve kas kütlesini hızla artırabilir. Testosteron reseptörlerine bağlanarak anabolik bir etki yaratır ve bu yüzden sıklıkla "Testosterone Replacement Therapy" (TRT) için bir alternatif olarak düşünülür.
2. LGD-4033 (Ligandrol)
LGD-4033 de kas kazanımı ve güç artışı için yaygın olarak kullanılır. Testosteron benzeri etkiler yaratır.
3. YK-11
YK-11, hem bir SARM hem de bir myostatin inhibitörü olarak işlev görür. Vücutta kas gelişimini sınırlandıran myostatin üretimini azaltarak kas kütlesini artırabilir. Aynı zamanda androjenik reseptörlere bağlanarak anabolik etki gösterir. YK-11'in testosteron benzeri etkileri güçlüdür.
4. S-23
S-23, testosterona benzer anabolik etkiler yaratabilen bir başka güçlü SARMs'dir. Kas gelişimi ve yağ kaybı için tercih edilir.
SARMs ve Testosteron
SARMs'ler doğrudan testosteron artırıcı özelliklere sahip değildir, fakat testosteronun sağladığı bazı anabolik faydaları taklit ederler.