Testosteron Arttırıcılar Nedir?

Testosteron Arttırıcılar Nedir?

Testosteron arttırıcılar, doğal olarak endojen testosteron seviyelerini artırmaya yardımcı olan bitkiler ve takviyeler olarak bilinir. Bazı testosteron arttırıcı yiyecekler de, istenmeyen estrogen seviyelerini azaltarak testosteronu artırabilir ve hormon seviyelerini dengeleyebilir, örneğin istiridye, ton balığı ve yumurta gibi. Ancak, testosteron arttırıcı takviyelerin popülerliğine rağmen, etkinlik doz ve içerik bağımlıdır. Araştırmalar, tüm testosteron arttırıcıların eşit olmadığını veya testosteron üretimini başlatma konusunda diğerlerine göre aynı etkileri elde etmediğini göstermektedir. Kanıtlar, en iyi testosteron arttırıcıların Çinko, Magnezyum, Diindolilmetan (DIM), Eurycoma longifolia (Tongkat), Ashwagandha ve Rhodiola Rosea gibi bileşikleri içerdiğini göstermektedir. Ancak, tüm testosteron arttırıcıların eşit olmadığı ve etkinliğin takviyeler söz konusu olduğunda birkaç kritik faktöre bağlı olacağı unutulmamalıdır: doz, içerik ve formülasyon.

Testosteron Arttırıcınız Yüksek Kaliteli Uykuyu Teşvik Ediyor mu?

Günlük testosteron salınımının çoğu uyku sırasında gerçekleşir. Kalitesiz uyku, REM eksikliği ve azalmış uyku süresi, azalan testosteron seviyeleri ile ilişkilidir. Dolayısıyla, yeterli miktarda yüksek kaliteli uyku almadığınızda, testosteron üretiminiz ve hormonal denge bozulabilir. Testosteron, erkek cinsel davranışı ve üreme, kadın hormon dengesi kadar kritik olmasının yanı sıra, kas kütlesi ve güç, yağ oranı, kemik yoğunluğu, canlılık ve iyi olma üzerinde önemli olumlu etkilere sahiptir.

Chicago Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışma, ergen erkeklerde uyku kısıtlamasının testosteron seviyeleri üzerindeki etkisini inceledi. Testosteron seviyeleri farklı uyku sürelerinde (8, 10 ve 5 saat) bir hafta boyunca her süre için incelendi.

Çalışma, gündüz testosteron seviyelerinin, uyku gecesi 5 saatle sınırlandırıldığında %10 ila %15 azaldığını gösterdi. Androjen eksikliği, düşük enerji, azalan libido, düşük konsantrasyon ve artmış uykululuk gibi belirtiler uyku yoksunluğu tarafından üretilebilir. Esas mesele, yüksek kaliteli bir testosteron arttırıcı ararken - size uyku konusunda yardımcı olup olmadığından emin olmaktır.

En iyi testosteron arttırıcılar, yüksek kaliteli uyku içeren bileşenleri içerecektir, çünkü tekrar, testosteron uyurken üretilir ve daha iyi uyku kalitesi ile artan testosteron seviyeleri gelir. Swolverine'in ZMT'si, Magnezyum Glisinat, Tiyamin, Triptofan, Valerian Kökü, Melatonin ve Ashwagandha gibi uyku bileşenleri içerir ve uyku esnasında düşük dozlanmış testosterone

Arttırıcılar Klinik Dozajlı mı?

Çoğu zaman, takviye markalarının "Klinik Dozajlı" iddiasını kullandığını duyarsınız. Bu basitçe, üründe kullanılan içeriklerin, terapötik fayda sağladığını gösteren bilimsel araştırmalara göre dozlanmış olduğu anlamına gelir. Peki bir içeriğin klinik dozajlı olup olmadığını nasıl bileceksiniz? İyi bir soru. Klinik doz rehberimize göz atabilirsiniz.

Belirli bir kullanım amacı için bir takviye araştırırken, belirli bir kullanım amacı için herhangi bir olumlu fayda elde etmek için doğru klinik dozajlı bir ürün satın almak önemlidir.

Bu ayrıca, en iyi testosteron arttırıcıların patentli karışımlara sahip olmadığı anlamına gelir. Bir patentli karışım, içeriklerin bir kombinasyonudur, ancak her bir bireysel içeriğin miktarını listeleme yerine, her birinin miktarı açıklanmaz ve yalnızca bir toplam miktar veya toplam miktar sağlanır. Bu, markalara maliyetlerden tasarruf etmelerine ve kar marjlarını artırmalarına yardımcı olan içerikleri tozlaştırma yeteneği sağlar ve sizi etkisiz düşük kaliteli bir ürünle bırakır.